top of page

Köp- och leveransvillkor

Här finns våra köpvillkor för privatperson respektive företag.

Privatperson

1. Allmänt
2. Priser och betalning
3. Fraktsätt och speditörer
4. Leveranser
5. Försening
6. Avbokning
7. Ångerrätt och retur
8. Återbetalning
9. Ej uthämtade paket
10. Reklamation

1. Allmänt

Real People Publishing säljer böcker med leverans inom Sverige.

Vi erbjuder förutom köp via e-handeln även försäljning av våra böcker från vårt privata lager. All annan försäljning av våra böcker sker via våra återförsäljare, samt på våra events runt om i landet. För att du skall känna dig trygg i ditt köp är du alltid välkommen att kontakta vår kundservice om du har frågor om din beställning.

Efter att ha beställt från realpeoplepub.com förbinder du dig att bevaka ditt köp då all kommunikation rörande din order sker via mail.

Real People Publishing förbehåller sig rätten att stryka en beställning om särskilda skäl föreligger. Real People Publishing reserverar sig för slutförsäljning, förseningar, tekniska problem, framflyttning av utgivningsdatum och felaktig artikelinformation.

2. Priser och betalning

Priserna på våra varor anges i svenska kronor inklusive moms. Vi följer Skatteverkets tabell för momssatser.

Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. Priset som var aktuellt vid ditt beställningstillfälle är det som gäller oavsett om priset går upp eller ned efteråt.
Vid alla events där Real People Publishing är närvarande erbjuds det att betala med Swish, kontanter, Visa och Mastercard.

Vid köp via realpeoplepub.com accepterar vi Swish, Visa, Mastercard och Bankgiro.

Observera dock att det ej går att betala med Electron- eller Maestrokort då Svenska inlösare ej stöder online-handel med dessa.

3. Fraktsätt och speditörer

Kostnaden för respektive fraktsätt framgår vid beställning. Hos Real People Publishing kan du välja mellan följande fraktsätt:

Standardleverans
Mindre försändelser skickas som varubrev med PostNord och levereras vid din dörr eller brevlåda. Större försändelser skickas som paket till ditt närmaste PostNord ombud. Mottagaren kan behöva kunna uppvisa giltig legitimation.

4. Leveranser

Den totala leveranstiden för beställning av böcker är mellan 2-5 dagar. Av miljöskäl och god service försöker vi alltid att samleverera din beställning.

Vid köp av e-böcker levereras den via den e-post du angav och finns tillgängliga för nedladdning inom 1-2 dagar. Vi rekommenderar att alltid ladda ned en backup av alla digitala böcker, eftersom de kan av någon anledning försvinna från internet. 

5. Försening

Vi gör vårt bästa för att leverera så fort som möjligt, men ibland kan förseningar uppstå. Vi garanterar därför inte leverans till en viss dag och reserverar oss alltid för förseningar. Vid en försening skickas information till dig via mail. Du har rätt att häva köpet i de fall förseningen är av väsentlig betydelse för dig som kund. Vi reserverar oss rätten att avboka din beställning om det uppstår problematik med leveranser till oss eller problem med betalningen.

Vid oförutsedda händelser som ligger utanför vår kontroll, Force Majeure, (såsom krig, naturkatastrof, strejk, brand eller utebliven leverans från vår underleverantör) ansvarar Real People Publishing inte för förseningarna.

6. Avbokning

Varor som finns att beställa är varor som finns i lager hos oss eller vår leverantör. Vi garanterar dock aldrig leverans till en viss dag och reserverar oss alltid för slutförsäljning. Tar en vara slut hos oss eller de leverantörer vi samarbetar med avbokas den från din beställning och levereras inte vid en senare tidpunkt. Vid avbokning skickas den informationen till dig via mail.

7. Ångerrätt och retur

Som kund har du 14 dagars ångerrätt (räknat från att du mottagit varan) enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokal. 

Om du vill åberopa din ångerrätt ska du meddela oss detta, kontakta oss här.

Följande varor undantas från ångerrätten och kan inte returneras:

- Nedladdningsbara produkter; då de på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas

Returnerar du en oanvänd vara med eventuellt tillhörande etiketter och oöppnad förpackning inom 28 dagar återbetalas hela beloppet. Om varans kvalitet har påverkats till följd av att du som kund har hanterat den mer än vad som är nödvändigt för att undersöka dess egenskaper eller funktioner, kan avdrag på återbetalningen motsvarande varans värdeminskning komma att göras.

Du betalar själv för returen tillbaka. Lägg varan i dess originalförpackning. Det är viktigt att du förpackar varan med ett yttre emballage så att originalförpackningen är skyddad, klistra aldrig returetiketten direkt på originalförpackningen. Bifoga en kopia på orderbekräftelsen eller liknande där ordernummer och kunduppgifter framgår. Saknas den informationen i paketet kan vi inte se att returen kommer från dig. Spara alltid kvitto som styrker returen tills dess att returen är mottagen av oss.

Returadress:
Real People Publishing rpp KB

C/O Frired 

BOX 43

27421 SKURUP

8. Återbetalning

Är beställningen redan betald kontaktar du oss för återbetalning av återstående belopp. Återbetalning sker utan dröjsmål (normalt inom några dagar) från det att Real People Publishing erhållit varan i retur.

När vi har registrerat returen justeras beloppet och vi skickar dig en uppdaterad faktura via mail. Returkostnaden kvarstår på din betalning eller faktura efter mottagen retur. Om du betalt för frakten från Real People Publishing så kvarstår även denna när du nyttjar din ångerrätt.

9. Ej uthämtade paket

För ej uthämtade brev eller paket debiterar vi dig för våra kostnader för frakt, returfrakt, administration och hantering, för närvarande 149 kr.

10. Reklamation

När du som kund hämtar ut eller tar emot din beställning ska du omgående kontrollera att emballaget är helt och att innehållet är helt och fungerande. Reklamationsrätten omfattar endast ursprungliga fel och inte t.ex fel orsakade av normalt slitage. Reklamation sker via mail till info@realpeoplepub.com. Du kan även meddela din reklamation via post om du önskar, skicka då ditt reklamationsärende till:

 

Real People Publishing rpp KB

C/O Frired

BOX 43

27421 SKURUP

 

Bifoga alltid bilder, information om när felet upptäcktes samt utförlig beskrivning av felet. Du som kund har möjlighet att välja på att få felet avhjälpt, alternativt ett återköp. Vid godkänd reklamation bekostar Real People Publishing kostnaden för returfrakt. Reklamation till Real People Publishing ska göras inom skälig tid efter det att felet upptäckts, dock senast inom 30 dagar.

Företag

Har ditt företag eller organisation ett avtal med Real People Publishing rpp KB så gäller särskilda villkor enligt avtal. För mer info kontakta oss på info@realpeoplepub.com.

bottom of page