top of page

Jag åkte till Norge för att dö

En pilgrims resa mot frälsning med En kurs i mirakler

Bokstapel_Glad.jpg
ocean
"En bok som skänker hopp"

”Denna bok innehåller mycket. Per Berglund har fångat sin resa från mörker till ljus med oöverträffad precision och klokskap, och hans upptäckter delar han fritt med läsaren. Hur ska man uppnå lycka om man inte är ärlig mot sig själv?

Detta är en fråga av central betydelse i boken. I denna djupa inre självrannsakan använder Per sig av lika stora delar torr humor och självdistans som av En kurs i miraklers eviga visdomar. Han applicerar Kursen på sin praktiska situation och finner de tankar som leder honom vidare mot ljuset.

Under stundom, framför allt i början, är lidandet stort, och i hans berättelse känner vi alla igen oss, vilket gör Pers drama oerhört spännande att följa. Men även när det tycks som mörkast så överger han aldrig sin tro på en mening, på något högre, och detta ljus från det högre lyser in i hans värld och hämtar honom hem.
I boken får vi möta många mirakler och ”övernaturliga” förmågor och andens direkta kommunikation med oss – och inte minst hur kärleken och förlåtelsen kan transformera våra liv och få oss att överge den förvrängda och onaturliga bild vi har gjort av oss själva. Det är i sanning ett personligt dokument om den enda rätta vägen till sann lycka – den väg vi brukar kalla den smala vägen.

Det är en resa från förtvivlan och hopplöshet till det enastående och oförklarliga ljuset som vilar i accepterandet av oss själva precis som vi är; bortom alla egots menlösa kompromisser. För att komma till Himlen måste du faktiskt lämna en värld bakom dig – den värld som redan när du var barn började tryckas ner över ditt huvud av egots undervisning om världen; vad världen ville ha av dig, och vad du var tvungen att ställa upp på och acceptera för att få bli älskad och känna dig värdefull. Det finns andra förklaringar på världen och andra sätt att se på den, som inte inbegriper ett förnekande av din inre identitet.

Detta övertygar oss Per om genom att demonstrera sina kloka val för oss alla, så att vi ska lära oss att välja rätt liksom honom.”

VAD SÄGER VÅRA LÄSARE OM NORGEBOKEN?

Selfie Porträtt

John Wannerot

Per, inser du att du har skrivit en andlig klassiker som kommer läsas av framtida generationer?
Kvinna med långt hår

Anne-Charlotte Steen

”Tack Älskade Per för att Du delat med dej av din berättelse i denna Underbara bok! Med ömsom skratt och ömsom tårar har jag fått frågetecken uträtade och många AHA-upplevelser. Kapitlet om ”Hopp” var det finaste jag läst nånsin.”

Leende man Headshot

Simon Renöfält

"Rå, kraftfull, rolig och drabbande!

Per tar upp ämnen som smärta, sorg, vägledning, överlåtelse och mycket mer som tillhör det mänskliga livet med vishet och humor. Om du är nyfiken på en kurs i mirakler så är detta en utmärkt hold-no-punches- introduktion"

Glad man

Magnus Bohlin

”En bok som har det mesta: Finstämd sorg, frustande glädje, naken intimitet, skärande ångest och till slut fullständigt befriande jubel! Läs den här för att förstå hur Mirakelkursen berör oss i allt”

Portrait of Young Woman

Maria Wildhjerta

Jag blev omtumlad av denna bok. Jag känner igen mig i författaren, i lidandet och styrkan. Envisheten. Den här boken är en stor hjälp och vägledare för andra som gör resan med En kurs i mirakler. Det du gått igenom med dina närmaste kunde jag applicera på min egen familj. Jag ser hur vi alla behöver gå igenom detta att släppa "energiband"/medberoende. De speciella relationerna. Och upptäcka att allt är Kärlek - att vi alla är Guds son. Efter att ha läst halva boken fick jag lägga mig ned på sängen och ta itu med den sorg som vuxit fram inom mig under läsningen. Det handlade om föräldraskuld, det jag tyckt att jag gjort mina barn orätt (främst min äldsta dotter). Så skönt att förlåta sig själv för den skuld som jag trott att jag haft. Så dina ord har verkligen inverkan på människor. Jag kan inte tacka dig nog för att du delar din resa. Jag har skrattat högt flera gånger - jag ÄLSKAR din humor. Och jag har gråtit. Du känner verkligen lidandet, kärleken och egot

Tankeväckande Man

Gunnar Hägg

Den här boken kommer öka din medvetenhet samtidigt som att få aha upplevelser, men också svårigheter av desperation av alla de slag, men i djupet finns visdomen som kallar på oss som människor i alla tider har sökt. Det är med väldigt mycket humor och värme som Per beskriver i sitt självutlämnande liv till oss alla för att komma till insikt!

Image by Lau keith

Carina Jenefeldt

Den här boken ger en fantastisk läsupplevelse.

Per Berglund delar med sig av sin stora förståelse av En kurs i Mirakler och tar oss med på en resa från förtvivlan till jublande glädje i föreningen med Gud.

Den berörde mig djupt och jag rekommenderar den varmt!

Happy Old Man

Björn Klawitter

I Per Berglunds bok, Jag åkte till Norge för att dö, får vi följa hans mycket personliga resa med En kurs i mirakler, till det yttre förlagd till en liten norsk by, inramad av det vilda kustlandskapet, liksom ackompanjerande den än mer dramatiska inre berättelsen, med märkliga och hänförande toner och dofter från Beethovens tid. Berättarrösten är i samspråk med en visdomskälla som visar sig vara en guide till Livet och en hjälp till försoning med outhärdliga svårigheter på jorden. Boken är samtidigt en mycket effektiv introduktion till En kurs i mirakler och unik beskrivning av vad andlig frälsning egentligen innebär. Kvar efter läsningen är tacksamhet, mot författarens personliga mod att så frikostigt dela med sig av sina intimaste känslor och upplevelser, den enastående Rösten som författaren är i dialog med samt den Skapelse vi alla är ett med och genom boken erbjuds en större medvetenhet om.

Vill du läsa Norgeboken gratis?

Fyll i din e-post här och få en sneakpeak av de första 25 sidorna!

bottom of page